برنامه ریزی اوقات
آیت الله استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری حفظه الله تعالی میفرمودند:
«اگر کسی بخواهد در ماه مبارک رمضان از رزق قرآن و از رزق دعاها برخوردار شود باید فرصت بگذارد و برنامهریزی کند.
اگر کسی میخواهد همه کارهای روزانه غیرماهرمضان را ادامه دهد (خوابش همانگونه و اندازه اشتغالات روزانهاش هم همانگونه باشد) اما پنج ختم_قرآن هم بکند، نمیشود!
بهخصوص اگر بخواهد با توجه و با ترتیل باشد ... .
امثال بنده به بهانه عبادت، ترک کار میکنیم و به بهانه کار، ترک عبادت! خدا نکند یک شب ماه رمضان دوساعت بیاییم "مسجد ارک" بیدار باشیم، فردا تا بعدازظهر میخوابیم و همه کارهای روزمان تعطیل است!
این را خدایمتعال نمیپسندد. نمیگویم انسان استراحت نکند، ولی باید تدبیری باید داشته باشد تا بتواند جمع بین این امور کند؛ هم به کارش برسد هم به عبادتش برسد. این شدنی است؛ بزرگان اینگونه بودند.
.
.
مرحوم آیتالله العظمی بهجت از قول یکی از اساتیدشان(آیت الله شیخ محمدحسین اصفهانی معروف به کمپانی) میفرمودند:
یک جور درس میخواندند که آدم میگفت: او چه موقع عبادت میکند؟! و یکجوری عبادت میکردند که آدم میگفت: او کِی درس میخواند؟! یکی از کارهایشان زیارت عاشورایِ هر روز و نماز جعفرِ هر روز بود و هزارمرتبه در روز "انا انزلناه" میخواندند.
آنوقت به کارهایشان هم میرسیدند و بیشتر از دیگران هم به کارشان میرسیدند»
.
.
عزیزان ...
فرصت، به دست آمدنی نیست؛ به دست آوردنی است.
خیلی ها از کمبود وقت می نالند و از اینکه به کارها، پژوهش ها، مطالعات و... نمی رسند، گله مندند. چگونه میتوان زمان را «امتداد» داد؟
بزرگان گفته اند: «تقسیم زمان، توسعه بخشی به زمان است».
.
اگر ظرف زمان را تهی نگه داریم و دقایق و ساعات را بیهوده سپری کنیم، دچار توخالی شدن زمان شده ایم؛اما اگر از تمام ظرفیت عمر و فرصت خویش، بهره بگیریم، عمری سرشار و با برکت خواهیم داشت.
بی شک برنامه ریزی برای استفاده از وقت، از عوامل غنی سازنده آن است.(حجت الاسلام جواد محدثی)
.
.
عزیزان ...
از محضر استاد اصغر طاهرزاده سوال شد:
به نظر حضرتعالی علت بی برکتی زمان چیست و آن را چگونه می توان از میان ببرد؟
فرمودند:
در روایت داریم: «تُوزیع الْوَقْت، تُوسِیعُ الوقت» اگر وقت درست تقسیم شود گسترش مى یابد و زمان براى انجام همه ى کارها پیدا مى کنیم.
موفق باشید.
.